logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Aplikacija OSTANI FIT je produkt Odbora za šport in kulturo, v sodelovanju z aktivom športne vzgoje. Aplikacija je delovala med 18. 1. in 13. 4. 2021. V njej so lahko dijakinje, dijaki, profesorice in profesorji dnevno opravljali različne športne izzive. Z aplikacijo OSTANI FIT so v odboru želeli čim več populacije na naši šoli spodbuditi k redni telesni aktivnosti tudi v času ukrepov proti virusu SARS-CoV-2 (COVID-19).

Idejo za aplikacijo so v odboru dobili v začetku decembra na V. rednem sestanku članov, 2. 12. 2020. Za tem so postopoma začeli izdelovati celostno grafično podobo za aplikacijo, načrt izzivov in projektov. Pred božičnimi prazniki sta člana odbora Nika Hödl in Adrijan Islamaj opravila tudi snemanje izzivov ter pripravila beta verzijo aplikacije, ki sta jo na začetku sama tudi testirala.

V začetku leta je odbor aplikacijo tudi javno napovedal in določil datum začetka njenega delovanja, ki je bil 18. 1. 2021. V četrtek, 14. 1. 2021, so profesorica športne vzgoje Tanja Raj, članica odbora Nika Hödl in predsednik odbora Adrijan Islamaj bili gosti v radijski oddaji Gymnasium (Prvi program Radia Slovenija) z naslovom Dijaki razvili aplikacijo s športnimi izzivi, ki je bila na sporedu v sredo, 20. 1. 2021. Aplikacijo OSTANI FIT so v začetku najbolje sprejeli dijakinje in dijaki prvih letnikov obeh programov.

V februarju smo na šoli bili kar aktivni, saj je v okviru aplikacije potekalo medrazredno tekmovanje, in sicer je potekalo med ponedeljkom, 1. 2., in petkom, 5. 2. 2021. V medrazrednem tekmovanju so lahko sodelovali vsi razredi naše šole. Cilj tega tekmovanja je bil, da čim več dijakov in dijakinj opravi čim več športnih izzivov v aplikaciji OSTANI FIT. Naziv najbolj FIT razreda na naši šoli si je prislužil 1. š.

Drugi projekt je potekal v marcu in je bil prilagojen epidemiološkim razmeram. Projekt se je imenoval Migaj z aplikacijo OSTANI FIT in je potekal v torek, 16. 3. 2021. Pri projektu so sodelovali 1. a, 1. d, 1. š, 2. b, 2. c in 3. a, ki so v tistem tednu imeli pouk na daljavo. Projekt je potekal na videokonferenčnih srečanjih v spletni aplikaciji Zoom. Dijaki so skupaj s člani odbora opravili izziv na videokonferenčnih srečanjih. V sredo, 31. 3. 2021, so v odboru sprejeli odločitev, da delovanje aplikacije podaljšajo zaradi trenutne situacije z virusom in 11-dnevim zaprtjem države. Tako je aplikacija delovala do torka, 13. 4. 2021.

V odboru so si prizadevali, da zaključek aplikacije izvedejo v šoli, vendar so se zaradi razmer odločili pripraviti kratek YouTube videoposnetek o aplikaciji OSTANI FIT, ki je na voljo na tej povezava: https://www.youtube.com/watch?v=Cj7giasTPK8.

Aplikacijo OSTANI FIT je Odbor za šport in kulturo naše šole uradno zaprl v torek, 13. 4. 2021, ob 20.uri.

 

Naslovna slika 1

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.