logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

EKONOMSKA GIMNAZIJA (EG)

Vrsta izobraževanja: srednje splošno izobraževanje
Stopnja izobraževanja: V.
Trajanje izobraževanja: 4 leta

Program GIMNAZIJE je med vsemi srednješolskimi programi najbolj univerzalen, splošen. Zaključi se s splošno maturo, ki omogoča vpis na vse univerzitetne, visoke in višje študijske programe. EKONOMSKA GIMNAZIJA v predmetniku nima fizike in filozofije, ampak ekonomijo, podjetništvo in poslovno informatiko. Predmete, ki nudijo sodobna znanja in spretnosti: finančno pismenost, podjetnost, digitalno pismenost, razvijajo kritično mišljenje, kreativnost in spodbujajo timsko delo. Program EG dijake usposablja za študij, delo in življenje.

Zakaj ekonomija?

Ekonomija je veda o odločitvah in izbirah v vsakodnevnem življenju, saj želimo doseči zadovoljstvo in srečo v svetu, kjer smo omejeni z denarjem, časom in drugimi sredstvi.   

Če si naše življenje predstavljamo kot hišo, so ekonomska znanja eden izmed temeljev te hiše – boljši bodo temelji, bolje bomo gradili naše življenje, ker bomo pametno in donosno znali uporabiti sredstva, vsa pridobljena znanja, spretnosti, zanimanja in hobije. 

Nadaljevanje izobraževanja 

Vsi gimnazijski programi omogočajo pripravo za nadaljnji univerzitetni študij. Po zaključku Ekonomske gimnazije lahko nadaljujete študij na kater­ikoli fakulteti, visoki šoli ali višji šoli.

Naši dijaki najpogosteje študirajo v smeri ekonomije, prava, humanističnih in družbenih ved. Izobrazijo se tudi za učitelje različnih smeri, vzgojitelje, socialne pedagoge in psihologe, študirajo slovenščino in tuje jezike, informatiko in računalništvo ter logistiko. Nekateri pa nadaljujejo šolanje tudi v tehničnih in naravoslovnih smereh in se izobrazijo za univ. dipl. inženirje s področja strojništva, gozdarst­va, geodezije, pa tudi arhitekture, farmacije in medicine.


PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.