logo zgoraj
Trg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

JP MLADI 2020/2021 

 

Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor sodeluje z Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT). V letu 2020-2021 bomo ponovno izvedli projekt JP MLADI 2020/21 na naši šoli.

Izvajali bomo dve dejavnosti.

 

MESEC UPI (teden ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti) bomo izvedli v jesenskem obdobju. Dejavnosti tega tedna bodo:

  • Spoznavanje podjetniškega okolja v Poslovno proizvodni coni Tezno, podjetju Primat, Micro Polo, AJM, Europark in reševanje poslovnih izzivov podjetij.
  • Razvijanje podjetniških idej in izdelava mini poslovnih modelov CANVAS.
  • Predavanje različnih strokovnjakov z namenom razvoja veščin nastopanja, poslovnega komuniciranja, podjetniškega razmišljanja in delovanja.

V drugi dejavnosti START UP vikend, ki se bo izvajala v okviru projekta, bodo naši dijaki sodelovali v dvodnevni aktivnostikjer bodo razvijali lastne poslovne ideje ali iskali rešitve za izzive s katerimi se soočajo podjetja.

V posamezne dele projekta bodo vključeni vsi dijaki naše šole.          

Izvedbo aktivnosti meseca UPI in START UP vikenda sofinancira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Več informacij na SPIRIT.

 

 

urlep

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!