logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor sodeluje z Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT). V letu 2023-2024 bomo ponovno, že šestič, izvedli projekt JP MLADI 2023/24 na naši šoli.

Pod okriljem SPIRIT-a  bomo izvedli dejavnost:

START UP vikend: izvajanje vikend aktivnosti za spodbujanje razvoja lastne ideje dijakov ali za reševaje izzivov podjetij ali drugih organizacij s strani mladih. Naši dijaki tretjih letnikov ekonomske gimnazije bodo sodelovali v dvodnevni aktivnostikjer bodo razvijali lastne poslovne ideje in pri tem raziskovali trg, naredili finančno kalkulacijo posla, ugotavljali najprimernejšo ciljno skupino za poslovno idejo, najbolj podjetni bodo izdelali tudi prototip. Poslovno idejo bodo razvijali s pomočjo modela Canvas in jo tudi predstavili komisiji.

 

Na šoli pa bomo izvedli za vse ostale dijake v jesenskih mesecih izvedli MESEC UPI (mesec ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti). Aktivnosti tega meseca bodo:

  • Spoznavanje podjetniškega okolja v Poslovno proizvodni coni Tezno in obisk podjetij Imenšek in Vamar, obisk podjetji Krka, Luka Koper in Primat, ogled sejma MOS in obisk podjetij Vivapen in TC Citycenter Celje, v Mariboru bomo obiskali še Ajpes in Tovarno podjemov.
  • Razvijanje podjetniških idej in izdelava mini poslovnih modelov CANVAS.
  • Predavanje različnih strokovnjakov z namenom razvoja veščin nastopanja, poslovnega komuniciranja, podjetniškega razmišljanja in delovanja.

V posamezne dele projekta bodo vključeni vsi dijaki naše šole.          

Izvedbo aktivnosti START UP vikenda sofinancira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

 

 spirit

 

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.