logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

unesco

Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor je že dobrih sedemnajst leto UNESCO šola. To pomeni, da je vključena v slovensko mrežo ASP-net, ki deluje pod okriljem UNESC-a (svetovna organizacija za področje kulture, izobraževanja in znanosti). Na šoli uresničujemo temeljne cilje omenjene organizacije: uveljavljamo kulturo miru in nenasilja, ozaveščamo skrb za ohranitev skupnega doma – planeta Zemlja.

Na šoli smo organizirali UNESCO skupino, hkrati pa smo pričeli veliko aktivnejše sodelovati v projektih izven šole kot tudi na šoli.

Naša UNESCO skupina je sestavljena iz dijakov, ki so na šoli pokazali interes in pripravljenost sodelovanja tudi v svojem prostem času.

Trudimo se, da bi vsako leto kreativno in zanimivo obeležili svetovne dneve pomembnih dogodkov. Pod okriljem tega cilja se na naši šoli na primer na dan učiteljev, evropski dan tujih jezikov, dan boja proti aidsu, dan človekovih pravic in podobno zmeraj kaj dogaja.

Pod okriljem združenja imamo možnost raznolikega sodelovanja z različnimi šolami, v najrazličnejših projektih. Doslej smo sodelovali v projektih na osnovnih šolah Janka Padežnika Maribor, Leona Štuklja, Bratov Polančič in mnogih drugih. Dijaki na vseh navedenih šolah aktivno izvajajo različne dejavnosti kot mentorji učencem.

Ponosni smo na to, da z UNESCO načeli, šolami in idejami ustvarjamo naš vsakdanjik, izobraževalni program in sobivanje ter tako na raznolike načine obogatimo naše šolsko življenje.

Mentorici:

Nataša  Bauman

Danica Pelcl

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.