logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

EKONOMSKI TEHNIK (ET) - srednje strokovno izobraževanje

Program EKONOMSKI TEHNIK nudi uporabna in praktična znanja. Na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor ponujamo v odprtem kurikulu poleg kakovostnega teoretičnega znanja tudi predmete, ki razvijajo veščine in kompetence 21. stoletja: finančna pismenost, digitalna pismenost, podjetnost, kreativnost. Dijaki razvijajo svoje talente, naučijo se timskega in sodelovalnega dela, odgovornosti, delavnosti, komunikativnosti, natančnosti, vztrajnosti, poštenosti in odločnosti.

Ekonomski tehnik je 4-letni program srednjega strokovnega izobraževanja. Zaključi se s poklicno maturo, ki je sestavljena iz 4 enot:

1. enota: slovenščina
2. enota: matematika ali prvi tuji jezik
3. enota: gospodarstvo
4. enota: izdelek ali storitev oz. seminarska naloga

Naziv strokovne izobrazbe: ekonomski tehnik/ekonomska tehnica

Možnosti nadaljevanja študija

Z uspešno zaključeno poklicno maturo se lahko dijaki vpišejo na višješolske, visokošolske in tudi univerzitetne programe (večinoma z opravljenim 5. predmetom).

Zaposlitev po šolanju

Dijaki s pridobljeno strokovno izobrazbo ekonomske smeri se zaposlujejo v številnih dejavnostih, najpogosteje pa v računovodstvu, knjigovodstvu in reviziji, zavarovalništvu, turizmu, na bankah, denarnem posredništvu, trgovini, logistiki in telekomunikacijah. Osebe s to izobrazbo se zaposlujejo kot tajniki in poslovni sekretarji, komercialni zastopniki za prodajo, menedžerji za trženje in prodajo, uradniki, strokovni sodelavci in strokovnjaki v računovodstvu, zavarovalni zastopniki in zavarovalni posredniki, prodajalci in trgovski poslovodje, ekonomisti, podjetniki itd.

 

 Predmetnik

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.