logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Screenshot 2021 03 24 at 07.26.23

A-Selfie: Priznanje digitalna šola

SEŠG Maribor je vključena v projekt

skupaj z 75 šolami na Irskem, v Litvi, na Škotskem, v Srbiji in Sloveniji.Priznanje digitalna šola je evropska pobuda industrije za podporo šolam, da učinkovito integrirajo digitalno izobraževanje v izvedbene kurikule.

10. novembra 2020 so partnerske organizacije projekta Erasmus+ (ključna aktivnosti 3) A-SELFIE lansirale spletno platformo 'Digital Schools Awards', na kateri boste lahko spremljali evropsko skupnost šol odličnih na področju digitalnega izobraževanja. 

S strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo na naši osnovni šoli bili povabljeni k sodelovanju. V Sloveniji bo, v uvajalni fazi, sodelovalo 15 pilotnih šol. Izvedli bomo (vodstvo šole, učitelji ter učenci/dijaki) samooceno v evropskem orodju SELFIE, na podlagi katere bomo na šoli naredili delavnico, se pogovorili o obstoječem stanju ter si zastavili nove cilje. Na podlagi ugotovitev iz orodja SLEFIE bomo zbrali dokaze o načinih izvajanja digitalnega izobraževanja ter med prvimi v državi kandidirali za 'priznanje digitalna šola' (ang. Digital School Award).

Pilotni program se sprva uvaja v šolah na Irskem, v Litvi, Srbiji, Sloveniji in na Škotskem. Osredotočen je na podporo in strokovne učne prakse za učitelje in izobraževalne organizacije, da lahko s pomočjo podatkov orodja SELFIE izboljšajo svoje digitalne kompetence in prakse digitalnega izobraževanja v njihovi šoli.

Ključni element programa je edinstveno sodelovanje med vlado (Ministrstvo za izobraževanje, znanost, šport Slovenija; Nacionalna agencija za izobraževanje Litva; Ministrstvo za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj Srbija), izobraževanjem (H2 Learning, Education Scotland, EdTech Center Western Balkans, Inštitut za kakovost in evalvacijo izobraževanja) in tehnološko industrijo, ki jo v projektu vodi HP.

Glavni cilji pilotnega programa so trije: prikazati uspešen model partnerstva med industrijo in ministrstvi za izobraževanje, podpirati inovativne prakse učiteljev in šol ter pozitivno vplivati ​​na izobraževalne izkušnje in rezultate učencev.

Poleg tega bo program združil naraščajočo skupnost digitalnih šol, strokovnih učiteljev in mentorskih šol, odlikovanih z novim priznanjem 'evropska digitalna šola'.

Program bo na voljo vsem zainteresiranim državam v Evropi in širše, ko se bo pilot zaključil leta 2021.

Za hiter vpogled v delovanje programa si oglejte kratek video ali obiščite spletno mesto, ki so ga projektni partnerji lansirali danes!

VIDEO: https://youtu.be/UYa6QtZpSvc

SPLETNA STRAN: https://awards4selfie.eu/

FB: @AWARDS4SELFIE

 

Screenshot 2021 03 24 at 07.26.36

 

 

 

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!