logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

David Profil

Skozi trnje do zvezd je že od nekdaj moje vodilo, ki me vodi skozi življenje. Resnica pa je, da svoja 4 leta na SEŠ zelo težko opišem kot »trnova«. Ravno nasprotno, to so bila verjetno najlepša štiri leta mojega mladostnega življenja. Spoznaval sem nove ljudi, nova okolja in seveda okusil »svobodo«, ki jo prinese srednješolsko življenje. Zakaj sem se odločil za vpis na SEŠ se v bistvu sploh ne spomnim, ampak odločitve za vpis nisem nikdar obžaloval.

V teh 4 letih na SEŠ-u, je bilo v bistvu v prvem planu vse prej kot izobraževanje in šolanje, sprva košarka in kasneje vse, kar se mi je pač zdelo zanimivo v tistem obdobju. Moj šolski uspeh ni bil blesteč, ravno nasprotno. Vendar sem skozi celotno obdobje srednje šole vedel in bil odločen, da bom študij nadaljeval na Pravni fakulteti. Moj uspeh je marsikoga pustil ravnodušnega in ideje o študiju so bile bolj znanstvena fantastika kot realnost, saj so se pojavljali celo dvomi ali sem primeren za maturitetni razred. Vendar sem se zavedal svojih sposobnosti in česa sem zmožen, ko se nekaj odločim. Ideja, da šolo postavim na prvo mesto, je zorela celotno srednješolsko obdobje. J Dozorela je ob pravem času.

Verjetno sem eden redkih bivših dijakov, ki je SEŠ končal dvakrat. Sprva sem opravil zaključne izpite in tako junija končal SEŠ. Vendar me je moja želja po študiju gnala naprej in sem se med počitnicami zaprl v sobo ter se pripravljal za maturo v jesenskem roku. Tako sem celotno maturo opravil v jesenskem roku in se uspel izredno vpisati na Pravno fakulteto v Mariboru. 1. letnik prava sem končal med prvimi v svoji generaciji in se v drugi letnik vpisal kot reden študent prava. Študij sem končal v rednem roku pred zaključkom absolventa in diplomiral z oceno 10.

Verjamem, da se je marsikomu, ki me je poznal v srednji šoli, kaj takšnega zdelo kot misija nemogoče. Lastna izkušnja me je naučila, da nikdar ne prenehajte verjeti vase in nikdar ne pustite, da bi vas kdo oviral pri tem, da dosežete cilje, ki ste si jih zadali. Nič ni nemogoče doseči, potrebno je le trdo delo, volja in jasen cilj. Sploh ne morem verjeti kaj pišem, če bi zdaj te vrstice prebiral moj srednješolski jaz, bi si mislil »kaj te s totim je?«

Dejstvo pa je, da mi je SEŠ dal veliko prednost pred ostalimi študenti na pravu, namreč ure ekonomije, prava in gospodarskega poslovanja so mi dale veliko predznanja, ki ga sošolci iz klasičnih gimnazij niso imeli. Na tem mestu dolgujem zahvalo profesorjem, ki so me »podpirali« oz. bolj primerno bi bilo, ki so verjeli vame. Oni so vedeli in imelo so prav, da sem len za šolo ampak da je potencial v meni, tako da Andreja Lep, Majda Poš, Mateja Pirc, Boris Krabonja, Jasmina Topalovič in seveda vsi ostali skozi leta, sprva sem vam dolžan opravičilo za vse prekinitve pouka in »živahnost«, hkrati pa sem vam hvaležen, za vse pritiske in vašo voljo za ukvarjanje z nami »živahnimi dijaki«. Sem delno produkt vašega truda in moj uspeh je tudi vaš uspeh!

Na hitro se dotaknem moje nadaljnje poklicne poti, končal pravo, delal v odvetniški pisarni, predaval pravo na visoki šoli, imel lastno prakso in sedaj direktor že tretji mandat, kar dokazuje, da uspešno vodim in usmerjam cca. 70 zaposlenih.

SEŠ je zagotovo institucija s tradicijo in profesorji, ki se zavedajo svojega poklica oz. boljše rečeno poslanstva in sicer, da v dijakih najdejo tisto, kar še verjetno sami iščejo, ter jih spodbujajo, da si dijaki določijo svoje cilje in da najdejo pravo pot, ki jih bo pripeljala do teh ciljev.

VB)

Trenutna zaposlitev: Veeva Systems - Associate Solution Consultant (Barcelona, Španija)

Srednja Ekonomska Šola Maribor je razvila moje praktične oz. življenjske veščine, ki so mi kasneje mnogokrat prišle prav. Še posebej sem hvaležen vsem svojim profesorjem, ki so verjeli vame in so mi ponudili vso podporo, kar je zagotovilo, da še danes uspešno sledim svojim sanjam.

 

 


PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.