logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Tuš Rok

Srednja ekonomska šola Maribor me je prepričala tistega februarskega dne, ko sem kot osnovnošolec obiskal informativni dan. Predstavitev šole v takrat še “stari telovadnici” je bila primer dobre prakse, kako predstaviti, kaj šola ponuja. Šlo je za prepričljiv marketinški pristop, ki je prepričal marsikaterega osnovnošolca. Takrat sem videl, da to ni šola, kjer dobiš v roke letak, na podlagi katerega se odločiš, kako nadaljevati svojo življenjsko pot. Šola je ponujala nekaj več! Odločitev je bila preprosta. Srednja ekonomska šola; smer ekonomska gimnazija.

Program me je prepričal, saj me je zmeraj zanimala splošna smer izobrazbe, s poudarkom na ekonomsko-poslovnih vedah. Izobraževalni programi so bili kvalitetni, kar se je pokazalo tudi pri nadaljevanju študija na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer smo imeli dijaki SEŠ-a ogromno predznanja v primerjavi z ostalimi študenti. Šola pa nam ni prinesla le formalne izobrazbe. Profesorji nas niso izobraževali le v bodoče ekonomiste; pripravljali so na življenje. Vsakoletni humantiratni koncert je v nas prebudil empatijo. Pripeljali so nas do spoznanja, da se svet ne konča ob slabi zaključeni oceni, ampak da ob nas živijo ljudje, ki imajo resnejše probleme. To so teme, ki niso zapisane v učbenikih, a so del našega življenja.  

V razredu so se spletla premnoga prijateljstva, ki trajajo še danes. Ob tem bi izpostavil razredničarko Andrejo Rajh, ki je zmeraj razumela vse naše probleme in bila “del nas”. Prav razredničarka nas je pripravila na nadaljnje življenje ter pokazala, da v odločilnih trenutkih verjame v nas in v našo presojo pri izbiri poti v  svet odraslih.

Po končani fakulteti sem zaposlitev našel na Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije, kjer sem ostal eno leto. Po kratki » vmesni postaji« v Ljubljani pa sem svoje znanje, pridobljeno na Srednji ekonomski šoli Maribor in kasneje na fakulteti, vnovčil  v Bruslju, pri največji evropski politični stranki – Evropski ljudski stranki (EPP). EPP ima danes največje število evropskih poslancev v Evropskem parlamentu ter predsednika Evropske komisije. Pri EPP, kjer sem kot edini Slovenec zaposlen še danes,  sem odgovoren za komunikacije in marketing. Pri zaposlitvi mi je pomagala tudi neformalna izobrazba, pridobljena na srednji šoli, kjer sem večkrat z veseljem pomagal pri organizaciji različnih dogodkov.

“V življenju ni ovir, so samo priložnosti.” Menim, da so dijaku s končano Srednjo ekonomsko šolo Maribor odprte prav vse možnosti v življenju. Verjamem pa, da se moja pot na srednji šoli še ni končala. Upam, da bomo v prihodnje s  šolo in dijaki  sodelovali tudi pri obiskih  institucij Evropske unije.

rt@epp.eu

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.