logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Topolovec

Mineva že skoraj trideset let, odkar sem zapustil dijaške dni na Srednji ekonomski šoli v Mariboru.

Po dokaj težkem otroštvu, ob izgubi obeh staršev, sem končal osnovno šolo pri teti v Vuzenici. Moral sem se odločiti, kje bom nadaljeval svoje srednješolske dni. Ker je postala moja sestra tudi uradno moja skrbnica in ker sem se v srcu počutil kot »ta pravi« Mariborčan, sem bil srečen, da sem lahko ostal v rojstnem kraju. Vsa ta otroška leta sem že pridno treniral - najprej gimnastiko, nato pa borilni veščini taekwondo in kickbox, ki sta zame bili zares velika ljubezen že takrat in še vedno ostajata danes. V tem mladem obdobju mi obiskovanje pouka in hkratni redni vsakodnevni treningi niso predstavljali velikega napora. Uspehi so bili tisti, ki so me vedno vodili naprej. V svoji športni karieri sem osvojil tri naslove svetovnega in šest naslovov evropskega prvaka v taekwondo-ju ter dva naslova amaterskega svetovnega prvaka, šest naslovov evropskega prvaka v kickboks-u, hkrati pa mi je uspelo osvojiti pet naslovov profesionalnega svetovnega prvaka v kickboks-u.

Prvotno sem se odločil za vpis na Srednjo Elektro šolo v Mariboru, kjer pa sem hitro opazil, da pogosto niso imeli posluha za moje športno udejstvovanje. Do takrat sem namreč nanizal že lepe uspehe, ki so že krepko presegali dosežke mojih vrstnikov.

Po prepisu v drugi letnik ekonomske šole sem lahko sledil svojim sanjam, kjer sem se lahko posvetil grajenju svojih obeh karier, tako športne, kakor tudi nekoliko kasneje poslovne poti. Verjamem, da ste mi na tej šoli zelo pomagali, da sem lahko presegel vse začrtane meje, za kar sem vam tudi iskreno hvaležen. Tako sem v svojem življenju uspel združiti dve področji, ki mi že vrsto let pomagata na življenjski poti in pri doseganju novih ciljev. Predvsem imam v mislih izoblikovanje novejših mlajših generacij v našem mestu Maribor. Moj takratni cilj, ki ostaja še danes, je še vedno uspešno prenašati znanje in pozitivno energijo na najmlajše generacije zato sem leta 2002 odprl svoj športni center, ki danes šteje 300 članov in skrbi tako za vrhunske športnike kot tudi za tiste, ki se s športom ukvarjajo le rekreativno. Športni center se lahko pohvali s številnimi svetovnimi in evropskimi naslovi mladih športnikov.

Zraven trenerstva in vodenja športnega centra sem v zadnjem obdobju dejaven tudi kot podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, za kar sem bil prvič izvoljen leta 2014, naslednji mandat mi je bil zaupan leta 2018. Leta 2017 sem bil izvoljen za predsednika Športne zveze Maribor.

Za svoje trdo delo in športne dosežke sem prejel številna priznanja in tako sem bil sedemkrat športnik leta mesta Maribor, leta 1994 sem prejel Bloudkovo nagrado in leta 1996 Cizljevo plaketo Mestne občine Maribor za najboljšega trenerja mladih nadarjenih športnikov.

Dragi profesorji, učenci in vsi zaposleni, čeprav se je izmenjalo že kar nekaj generacij od mojega odhoda, vedite, da vas nosim v srcu in da sem vam zares zelo hvaležen, da ste imeli posluh zame in za mojo življenjsko pot ter športno kariero. Učenci, vi pa vedite, če sem zmogel jaz, boste zmogli tudi vi. Ni vedno lahko, ampak po vsem vloženem trudu je na koncu dosežen uspeh še toliko slajši.

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.