logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

17966159 310674922680089 6517166186781226207 o

Bil sem dijak Srednje ekonomske šole v prvi generaciji t.i. "usmerjenih izobraževancev", v tistih sivih 80. letih prejšnjega stoletja. Ampak moji spomini na tisti čas so vse prej kot sivi. Bilo je pravzaprav prav zabavno takrat, in tudi v naši srednji šoli je bilo pogosto tako.

Spomnim se pripovedovanja učiteljev, ki so, sicer raje bolj na tiho, pa vendarle, govorili za moj razred, "niso ravno vzor discipline, pa vseeno radi gremo k njim, vedno poskrbijo, da ni dolgčas".  Bil smo živahni, a nikoli nespoštljivi in vedno dovolj odgovorni, da smo se zavedali pomembnosti izobraževanja za lastno prihodnost. Bilo nas je veliko, spomnim se, da sem bil v prvem letniku v razredu i, in bili smo si med seboj zelo raznoliki dijaki in dijakinje, a skupaj smo bili dijaki SEŠ.

Spomnim se odličnih, včasih strogih, največkrat pa takšnih profesorjev in profesoric, ki so nam ob prenosu znanj, ki jih je bilo po programu potrebno osvojiti, stali ob strani tudi ob naših veseljih na različnih obšolskih področjih in nam dovolili brez večjih pripomb nositi tudi dolge lase :-) Z

nanja iz ekonomije ekonomije, ki sem jih kasneje nadgradil v strokovni magisterij s področja managementa, so mi v vsej dosedanji poklicni poti koristila, bil sem vrsto let direktor mariborskega študentskega radija, delam na razvojnih projektih kot vodja in sem trenutno direktor nevladne organizacije (www.zavodpip.si). Ob tem pa se posvečam tudi fotografskemu ustvarjanju, ki mi omogoča, da realiziram lastno kreativnost. Vesel sem, da mi je v lanskem letu uspelo izdati svojo prvo fotografsko monografijo, ki sem jo posvetil mestu v katerem živim in v katerem sem preživel lepa srednješolska leta.

Nočem biti tisti "stari hoče biti nekaj pameten", pa kljub temu en nasvet mladim - ob učenju in zabavi, ne pozabite biti tudi aktivni državljani. Za svojo prihodnost se borite in jo soustvarjajte.

Moja spletna stran: www.bojangolcar.si

 

 

 

 

 

 

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.