logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

IMG 20181024 122642

Zakaj SEŠG?

Že kot otrok sem si vedno želela, da se po zaključku osnovnega šolanja vpišem na SEŠG Maribor, takrat še imenovano SEŠ Maribor smer ekonomski tehnik.

Učitelji so mi v času šolanja posredovali veliko ustreznega splošnega in strokovnega znanja, katerega s pridom uporabljam pri opravljanju redne zaposlitve  kot zdravstvena administratorka v UKC Maribor v ambulantah za radiologijo. Z lastnim vzgledom so me naučili komunikacije z ljudmi, ki jo vsakodnevno potrebujem pri svojem delu. Naučili so me vztrajnosti in motivacije. Maturirala sem iz poklicne mature in opravila peti predmet splošne mature ter nadaljevala šolanje na EPF Maribor: srednja šola mi je dala ustrezno podlago za nadgrajevanja znanja in uspešno opravljanje izpitov. V času študija sem se zaposlila kot ekonomska tehnica v UKC Maribor, kjer sem zaposlena dobrih 10 let. Usklajevala sem službene in študijske obveznosti ter družinske in uspešno diplomirala.

V času obiskovanja srednje ekonomske sem stkala trajne prijateljske vezi s Simono, Andrejo in Anjo, ki jih še vedno negujemo tudi  po končanju šolanja.

Vem, da marsikdo ne ve, da je v UKC Maribor zaposlenih veliko bivših dijakov SEŠG, ena izmed njih sem tudi jaz.

Delo, ki ga sedaj opravljam je zelo raznoliko in se ves čas spreminja. Na začetku moje zaposlitve smo administratorke morale najprej v računalniški sistem vpisati napotnice, nato na ustrezno diagnostiko naročit pacienta. Ko je bila storitev opravljena smo morali obračunati število opravljenih storitev ter vnesti tudi koliko je bilo opravljenih slik. Število opravljenih storitev je bilo in je še pomembno za zavarovalnice, saj nam le te izplačujejo nastale stroške. Nato smo morali še po nareku preko diktafona napisati izvid. V pomoč mi je bilo obvladovanje tipkovnice z  desetprstnim tipkanjem.

Opravljanje službenih obveznosti pa se je seveda skozi leta moje zaposlitve zelo spremenilo in je zahtevalo nenehno ažurnost in iznajdljivost ter spretnosti, ki sem jih pridobivala že v času izobraževanja na naši šoli. Sedaj ni več vpisovanja napotnic, saj obstajajo elektronske napotnice, vendar pa moramo vseeno preverjati ali so podatki resnični in še vedno moramo naročati paciente na ustrezne diagnostike. Tudi pisanja izvidov ne opravljamo več, saj imajo zdravniki ustrezen program, kjer računalnik sam piše po njegovem nareku. Naše delo je sedaj naročanje pacientov, izpisovanje izvidov, komunikacija preko telefona in osebna skrb, da slike namestimo na CD, ki jih zapakiramo v kuverte in pošljemo pacientom na dom.

Torej tudi v zdravstvu je potrebno znanje in obvladovanje veščin, ki jih skozi leta šolanja pridobivajo dijaki SEŠG Maribor v smeri ekonomski tehnik.

Nekdanja dijakinja Anemari Brumec, rojena Žižek

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.