logo zgoraj
Trg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Le še nekaj mesecev nas loči od 8. februarja – kulturnega praznika, ki bi ga tokrat radi obeležili na čisto poseben način. Po navadi smo ob tej priložnosti povabili kakšnega dramskega umetnika ali kantavtorja ter si ogledali predstavo v naši telovadnici, a ker najverjetneje razmere še ne bodo takšne , da bi lahko prireditev izpeljali v živo, smo se odločili, da tokrat pripravimo koncert na daljavo. In ker želimo opozoriti na lepoto našega jezika in naše poezije, smo tokratno prireditev poimenovali Pojemo in beremo slovenske pesnike.

V naši zakladnici imamo ogromno pesmi, ki so že od nekdaj bile izziv številnim glasbenikom, da so jih priredili tudi za pevsko izvedbo. Tokrat vam ponujamo nabor takšnih pesmi. 

Pesem izberite iz seznama na povezavi http://mega.ses-mb.si/mod/choice/view.php?id=27703  (prijaviti se boste morali v šolske spletne učilnice). Če predlagate svojo  pesem (slovenski pesnik), pošljite naslov pesmi , svoje ime (in razred)  na andreja.lep@ses-mb.si . Enako naredite, tudi če se odločite za recitacijo kakšne pesmi.

Seznam bo objavljen v sredo, 16. 12. 2020,   vpišite se do vključno ponedeljka,  28. 12. 2020. Predogled lahko opravite že prej.

Skladbe lahko izvajate tudi v sodelovanju z drugimi  (tudi nedijaki naše šole).

Svoje nastope posnemite in videoposnetke pošljite do petka, 15. 1. 2021, da jih zrežiramo v zaključeno celoto.

Posnetke oz. povezave do njih pošljite na klemen.kodric@ses-mb.si.

Če imate kakršnokoli vprašanje, nama lahko napišite in vprašate andreja.lep@ses-mb.si    boris.krabonja@ses-mb.si   .

Koncert bomo predvajali v petek, 5. 2. 2021 .  

 

Organizatorja koncerta

Andreja Lep in Boris Krabonja

Pojemo in beremo slovenske pesnike

 

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!