logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

sandi bitenc 3

Spomini na srednjo ekonomsko šolo so še živi, čeprav je minilo že veliko let, odkar sem gulil šolske klopi.  Šolo sem obiskoval v začetku 90-tih. Takratni profesorji in ravnateljica so mi stali ob strani in me podpirali na moji športni poti. V času srednje šole sem treniral in igral odbojko za Odbojkarski klub Maribor. Treningi so bili vsak dan in to dopoldan ter popoldan. Prvi ekipi odbojkarskega kluba sem se priključil že v drugem letniku srednje šole. V šoli sem manjkal vsak dan, imel sem status perspektivnega športnika. V tretjem in četrtem letniku, ko sem bil že profesionalni igralec, sem pri določenih predmetih delal izpite. Z veliko pomočjo profesorjev in seveda sošolk in sošolcev, ki so mi vselej posredovali zapiske in tudi nudili inštrukcije, sem uspešno zaključil tudi zadnji letnik in zaključni izpit.

Moja kariera je bila zelo uspešna. Ker sem živel od igranja odbojke nisem nikoli opravljal poklica, za katerega sem se izučil v šoli. Nekaj sezon sem bil član OK Maribor. Leta 2004 sem odšel v tujino in igral za nekatere največje Evropske klube. S tremi različnimi klubi sem igral v ligi prvakov (Paris Volley – Francija, ACH Volley – Slovenija, Budvanska Rivijera – Črna gora). Z ACH Volleyem smo osvojili prvo mesto v Evropskem tekmovanju, proglašen sem bil za najboljšega libera (igralno mesto pri odbojki). S Parizom smo bili tretji v Evropi, tudi tisto sezono sem bil proglašen za najboljšega libera. Od leta 1998 do leta 2012 sem igral za slovensko reprezentanco in z njo odigral 4 evropska prvenstva. 14 let igranja za Slovenijo je bila dolga in zame zelo lepa doba.

Leta 2012 sem se vrnil v Maribor, kjer sem postal trener in bil obenem še igralec. Takrat sem se začel vključevati v delo kluba s pridobivanjem sponzorjev in v marketing. Ker v Sloveniji poklicni športnik deluje kot samostojni podjetnik, mi je srednja šola prenesla potrebno znanje. Sam si vodim računovodstvo in s tem vse, kar zadeva delo samostojnega podjetnika.

Po karieri odbojkarskega igralca sem postal profesionalni trener. Trenutno sem trener odbojkarskega kluba Merkur Maribor in pomočnik selektorja Slovenske reprezentance, s katero smo na zadnjem Evropskem prvenstvu osvojili srebrno medaljo in v Sloveniji poskrbeli za pravo odbojkarsko evforijo.

Zahvalil bi se vsem profesorjem, ki so me spremljali na moji izobraževalni poti, za razumevanje in znanje, ki so mi ga prenesli.

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.