logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Med učnimi podjetji, ki so se 13. 3. 2024 udeležila 18. mednarodnega sejma učnih podjetij, so bili tudi mladi podjetniki podjetja UP Apoteka iz SEŠG, ki so obiskovalce svojega privlačnega razstavnega prostora prepričali s svojo v naravo ter trajnost usmerjeno vizijo podjetja, ki ponuja naravne izdelke z mislijo na zdravje uporabnika.

FOTO: Sejem učnih podjetij pokazal, da prihodnost gospodarstva zares sloni na mladih

»Apoteka je središče za tiste, ki iščete naravne in učinkovite rešitve za svoje zdravstvene težave,« pojasnjujejo mladi dijaki, ustanovitelji in zaposleni učnega podjetja. Poudarijo, da se v podjetju ukvarjajo z ustvarjanjem naravnih zdravil brez neželenih učinkov, prevažanjem zdravil s kombijem ter izobraževanjem o naravnem zdravljenju.

Letošnji sejem je bil za našo šolo še poesbej pomemben, saj korenine učnih podjetij segajo prav na ekonomsko šolo v Mariboru..

Učno podjetje je namreč po vzoru sosednje Avstrije in navdušenju nad učnimi podjetji na Srednjo ekonomsko šolo in gimnazijo Maribor prinesla tedanja profesorica gospodarskega poslovanja Danila Žuraj, ki je skupaj s timom profesorjev orala ledino ter idejo o učnih podjetjih počasi ponesla po Sloveniji. Prihodnji mesec bo, kot je na okrogli mizi na sejmu  povedala prof. Žuraj, kar 30 let od prvih korakov učnega podjetja.

Prispevek je povzet po objavi na maribor24.si https://maribor24.si/lokalno/foto-sejem-ucnih-podjetij-pokazal-da-prihodnost-gospodarstva-zares-sloni-na-mladih/?fbclid=IwAR2xmdXbssOnZgvT_5F20TZAZrwYcngit8q1Iq7cOEz4TDPgPxfFSss6HVg, več informacij pa najdete tudi v prispevku Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje: https://www.ooz-celje.si/2024/03/20-let-centrale-ucnih-podjetij-slovenije-in-18-mednarodni-sejem-ucnih-podjetij-v-celju/.

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.