logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

24. šolsko tekmovanje iz poslovnih načrtov/idej MLADI PODJETNIK je potekalo v torek, 4. junija 2024 v amfiteatru. Strokovna komisija: Tanja Ciglarič, podjetnica, lastnica blagovne znamke Marketing malih podjetij, Aleš Zorc iz podjetja d.labs, Jerneja Potočnik, novinarka Maribor24.si in Breda Kodba, direktorica splošnih služb iz podjetja Mikro+Polo je med 6 ekipami iz 3. a in 3. b razglasila najboljše tri ideje:

- 1. mesto po izboru žirije je ideja Hladilko, pametni hladilnik, ki prepozna svojo vsebino, predlaga recepte in opozarja na rok trajanja živil, avtorici  Luna Kaloh in Anemari Graber; mentorica Bronja Jarc, prof.

- 2. mesto  BusTrackerSI, inovativna rešitev za sledenje avtobusom v realnem času, ki potnikom olajša načrtovanje potovanj z javnim prevozom, avtorji Zoja Golob, Alina Dulić, Luka Gašperut in Luka Klobasa Mitev; mentorica Bronja Jarc, prof.

- 3. mesto Adventure Unboxed, ideja za aplikacijo za načrtovanje potovanj, ki ustvari personalizirano in edinstveno izkušnjo za popotnike, pri čemer so v svoji viziji združili številne vidike načrtovanja potovanj ter ji dodali navdušujoče elemente gamifikacije, avtorji Žan Steyer, Jan Pušnik, Matej Matjašec in Rene Murko; mentorica Bronja Jarc, prof.

Za najboljšo idejo iz strani občinstva je bila izglasovana ideja BusTrackerSI.

Podjetniški praznik na naši šoli smo popestrili s predavanjem o izvirni podjetniški poti našega nekdanjega profesorja zgodovine Darjana Lorenčiča, podjetje PEKOUČE ONEJ, ki se ukvarja s inovativnimi fermentiranimi čili omakami.

Iz Nove Zelandije se je preko zooma oglasil tudi mlad podjetnik Jakob Sadar, študent Fakultete za strojništvo ter ustanovitelj podjetja OPS Technologies, ki iz odpadnih kravjih rogov izdeluje organsko polirno pasto, s svojo podjetniško zgodbo pa prodira na tuje trge.

Program sta povezovali dijakinji 3. b Anemari Graber in Luna Kaloh. Luka Šlamberger, 3. b je s harmoniko poskrbel za kulturni program tekmovanja.

Letošnje tekmovanje je del projekta Štajerska gospodarska odličnost (projekt nagrajevanja uspešnosti izstopajočih podjetij regije v različnih kategorijah), ki poteka pod okriljem Štajerske gospodarske zbornice, Regionalne gospodarske zbornice Celje ter medijskega središča Maribor24.si, ki je bil medijski partner in soorganizator tekmovanja.

Letos je bil generalni sponzor, ki je zagotovil lepe nagrade najboljšim timom podjetje Geri Computer, d. o. o. (bolj znano po spletni trgovini Notesniki.si). 

Ostali sponzorji prireditve so bili: Perutnina Ptuj, Inovatio, UPORNIK, Mikro+Polo, Univerza Maribor, Zavarovalnica Sava.

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.