logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Screenshot 2021 03 24 at 07.26.23

A-Selfie: Priznanje digitalna šola

SEŠG Maribor je vključena v projekt

skupaj z 75 šolami na Irskem, v Litvi, na Škotskem, v Srbiji in Sloveniji.Priznanje digitalna šola je evropska pobuda industrije za podporo šolam, da učinkovito integrirajo digitalno izobraževanje v izvedbene kurikule.

10. novembra 2020 so partnerske organizacije projekta Erasmus+ (ključna aktivnosti 3) A-SELFIE lansirale spletno platformo 'Digital Schools Awards', na kateri boste lahko spremljali evropsko skupnost šol odličnih na področju digitalnega izobraževanja. 

S strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo na naši osnovni šoli bili povabljeni k sodelovanju. V Sloveniji bo, v uvajalni fazi, sodelovalo 15 pilotnih šol. Izvedli bomo (vodstvo šole, učitelji ter učenci/dijaki) samooceno v evropskem orodju SELFIE, na podlagi katere bomo na šoli naredili delavnico, se pogovorili o obstoječem stanju ter si zastavili nove cilje. Na podlagi ugotovitev iz orodja SLEFIE bomo zbrali dokaze o načinih izvajanja digitalnega izobraževanja ter med prvimi v državi kandidirali za 'priznanje digitalna šola' (ang. Digital School Award).

Pilotni program se sprva uvaja v šolah na Irskem, v Litvi, Srbiji, Sloveniji in na Škotskem. Osredotočen je na podporo in strokovne učne prakse za učitelje in izobraževalne organizacije, da lahko s pomočjo podatkov orodja SELFIE izboljšajo svoje digitalne kompetence in prakse digitalnega izobraževanja v njihovi šoli.

Ključni element programa je edinstveno sodelovanje med vlado (Ministrstvo za izobraževanje, znanost, šport Slovenija; Nacionalna agencija za izobraževanje Litva; Ministrstvo za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj Srbija), izobraževanjem (H2 Learning, Education Scotland, EdTech Center Western Balkans, Inštitut za kakovost in evalvacijo izobraževanja) in tehnološko industrijo, ki jo v projektu vodi HP.

Glavni cilji pilotnega programa so trije: prikazati uspešen model partnerstva med industrijo in ministrstvi za izobraževanje, podpirati inovativne prakse učiteljev in šol ter pozitivno vplivati ​​na izobraževalne izkušnje in rezultate učencev.

Poleg tega bo program združil naraščajočo skupnost digitalnih šol, strokovnih učiteljev in mentorskih šol, odlikovanih z novim priznanjem 'evropska digitalna šola'.

Program bo na voljo vsem zainteresiranim državam v Evropi in širše, ko se bo pilot zaključil leta 2021.

Za hiter vpogled v delovanje programa si oglejte kratek video ali obiščite spletno mesto, ki so ga projektni partnerji lansirali danes!

VIDEO: https://youtu.be/UYa6QtZpSvc

SPLETNA STRAN: https://awards4selfie.eu/

FB: @AWARDS4SELFIE

 

Screenshot 2021 03 24 at 07.26.36

 

 

 

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.