logo zgoraj
Trg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

 

UNESCO Agenda 2030 za trajnostni razvoj

SEŠG Maribor
Datum: 2020-10-21 12:00

Delavnica za dijake 2.c pri predmetu sociologija

O projektu: 

Projekt je bil izbran na razpisu UNESCO mladinske platforme za leto 2020. Celoten razpis je bil osredotočen na projekte s tematiko ciljev trajnostnega razvoja OZN, ki jih je generalna skupščina sprejela pod imenom Agenda 2030 za trajnostni razvoj. 

Dotični projekt je osredotočen na 5. cilj, ki se zavzema za enakost spolov.  

Namen projekta: 

Namen projekta je razširiti ozaveščenost o trenutnem položaju in vlogah žensk v družbi, ter o diskriminaciji in nasilju nad njimi. S tem bi poskušali vsem ženskam, še posebej mladim dekletom, vliti samozavest in jih spodbuditi k razmišljanju da so tudi one vredne in sposobne doseči enak položaj na poslovnem, akademskem, športnem področju… kot moški.  

 

Aktivnosti: 

Delavnica je razdeljena na dva dela po 45 minut. 

Prvi del je namenjen okrogli mizi, kjer bi se skupaj z gostom z Inštituta za proučevanje enakosti spolov – IPES, pogovarjali o temah navezujočih se na (ne)enakost spolov in vlogo žensk v sodobni družbi. 

Drugi del je namenjen delu po skupinah. Dijaki se bodo razdelili v skupine po 4-5 oseb in skupaj izdelali kratko predstavitev o možnih rešitvah za eno izmed prej predelanih tem. Na koncu bo skupina svoje delo predstavila pred celotnim razredom. 

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!