logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Še zmeraj se dobro spominjam informativnega dne, takrat še v stari telovadnici, predvsem pa se dobro spomnim »odštekane« profesorice angleščine z oranžnimi afro kitkami, ki je predstavila gimnazijski program, za katerega sem se zanimal. Čeprav sem bil pred informativnim dnem v precepu, ali naj se vpišem na Prvo gimnazijo ali na Srednjo ekonomsko šolo, pa po tem izbira, morda prav zaradi odštekane profesorice, ni bila več težka. Vpisal sem se na gimnazijski program – odločitev, ki je nikoli nisem obžaloval. Dodatna potrditev moje izbire se je pokazala že prvi šolski dan, ko je prof. Margit Berlič Ferlinc, odštekana profesorica, postala razredničarka našega razreda.

Srednješolskih dni se rad spominjam. Čeprav sem študij nadaljeval na Ekonomsko-poslovni fakulteti, sem še zmeraj prepričan, da sem se največ uporabne ekonomije naučil od prof. Maje Urlep. Mislim, da mi nikoli ne bo uspelo pozabiti definicije BDP-ja. Najraje sem imel ure zgodovine pri prof. Maji Vičič Krabonja, zato sem v 4. letniku kolebal med študijem zgodovine in ekonomije. Prav tako se rad spominjam ur slovenščine pri strogi, a izjemno zanimivi prof. Danici Cvikl (še posebej takrat, ko nam je pripovedovala zgodbe z njenih mnogih potovanj).

Po študiju ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti sem svoje poslanstvo našel v zadevah Evropske unije, kar me je kasneje odneslo v Belgijo, kjer sem magistriral iz evropskih ved. Zadnjih 5 let živim in delam v Bruslju, trenutno kot uradnik pri Evropski komisiji v Generalnem direktoratu za gospodarske in finančne zadeve, kjer se ukvarjam z analiziranjem slovenskega gospodarstva ter upravljanjem sredstev, dodeljenih Sloveniji v sklopu Next Generation EU, a dobro desetletje let po slovesu od srednješolskih klopi mi Srednja ekonomska šola še vedno ostaja v lepem spominu.

Breznik

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.