logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

jure eder

Za SEŠ sem se kot osmošolka odločila iz dveh razlogov. Prvi, meni takrat najpomembnejši je bil, da ni bilo fizike 😉 (v osnovni šoli se z njo nisem preveč dobro razumela), drugi pa, da so to šolo nekaj let pred mano obiskovale tri osebe, ki so mi bile (in so še danes) zelo blizu. Še bolj so me za vpis prepričali na informativnem dnevu. Vpisala sem se na smer ekonomska gimnazija, saj sem že takrat čutila, da bom šolanje nadaljevala v smeri, ki z ekonomijo ne bo povezano, vedela pa sem, da želim univerzitetno izobrazbo.

Na srednješolske dni me vežejo sami lepi spomini – tam sem spoznala prijateljice, s katerimi se družimo še sedaj in profesorje, ki so mi bili navdih v iskanju svojega poklica, svojega namena. Prav vsak od njih je v meni pustil poseben pečat. Razredničarka ga. Andreja Lep mi je še danes vzor, ko razmišljam o tem, kakšna razredničarka in učiteljica želim biti sama.

V prvem letniku mi je profesorica približala matematiko (ki je do takrat tudi nisem preveč marala), ljubezen do tega predmeta pa je iz leta v leto rasla. Hitro sem ugotovila, da sem dobra v poučevanju, saj sem pred vsakim testom imela polne roke dela z razlaganjem matematike sošolcem. To sem počela z velikim veseljem in pri tem sem tudi ostala.

V spominu mi bodo za vedno ostali prvi šolski dan, humanitarni koncerti (na katere sem vsako leto komaj čakala), sodelovanje s srednjo šolo iz Gradca, udeležba na državnem tekmovanju v okviru podjetništva, sendviči iz kantine 😊 (teh žal ni več), razne ekskurzije, maturantski ples,… bilo je ogromno nepozabnih trenutkov.

Poleg ljubezni do poučevanja matematike sem od ekonomske odnesla tudi kar nekaj znanja iz ekonomije in podjetništva. Le to mi je v nekem trenutku mojega življenja prišlo še kako prav, ko sem s prijatelji sodelovala pri ustanavljanju podjetja.

Ekonomska me je naučila vztrajnosti, trdega dela, dala mi je občutek za sočloveka. To so vrednote, ki so potrebne pri opravljanju mojega poklica. Če pogledam nazaj, se bi še enkrat odločila popolnoma enako. Zaradi te šole sem danes to kar sem. Hvala!

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.