logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

TopolovecV angleško-slovenskem tehnološkem podjetju Equaleyes Solutions razvijamo mobilne aplikacije in spletne strani, ki imajo milijone uporabnikov.

Šolanje na SEŠ-u predstavlja začetek moje podjetniške poti. Če sem pred vpisom pričakoval enostavno šolo, ki jo bom opravil z levo roko, temu ni bilo tako, saj je bila razlika med osnovno in SEŠ-em precejšnja. Že v prvih nekaj mesecih sem prvič v življenju prejel nekaj “cvekov” in pridobil pomembne lekcije o neuspehu v življenju.
Profesorje imam v lepem spominu. Nekateri profesorji so bili popustljivi in prijazni, drugi zelo strogi. Po zame težavnih urah slovenščine in nemščine sem se veselil ur podjetništva, ekonomije in zgodovine.

 SEŠ me je naučila osnovnih pet stvari posla, ki se jih še sedaj držim:

1) Če si nekaj želiš, moreš biti zato pripravljen plačati ceno.  Spoznal sem, da če želim imeti brezskrbne poletne počitnice brez popravnih izpitov, bom moral zato plačati ceno, se prisiliti k knjigam in učiti dovolj časa, da se naučim snov dovolj dobro, da do njih ne bo prišlo.

2) Zavlačevanje in lenoba sta dragi in jo plačaš z obrestmi. Pogosto sem ugotovil, da če sem pri predmetih zavlačeval z učenjem, sem na koncu moral vložiti bistveno več truda, kot drugi sošolci in sošolke, ki so obveznosti opravili sproti. 

3) Ne biti “kreten” do drugih. Življenje se obrne in situacija se hitro spremeni. Če si na točki, kjer si v boljši poziciji kot drugi, jim raje pomagaj ali jim vsaj ne otežuj življenja. Poznam ljudi, ki so bili v srednjih šolah zapostavljeni in posmehovani in so sedaj vplivni in uspešni.

4) Znanje tujih jezikov, komunikacija in pismenost so pomembne ne glede na to kaj želiš v življenju početi. Zmeraj sem se spraševal kaj mi bo nemščina in angleščina in zakaj se moram truditi z eseji in pisanjem. Sedaj, ko moram dnevno poslati po dvajset e-poštnih sporočil, pripravljati načrte in ponudbe to razumem in sem hvaležen profesorjem, ki so vztrajali tudi z najbolj brezupnimi primeri.

5) Vztrajnost je bistvena. V življenju na dolgi rok ne zmaga zmeraj najpametnejša oseba, temveč tista, ki se ne preda in ki vztraja tudi takrat, ko ji to morda ne ustreza.

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!

 
UPORABLJAMO PIŠKOTKE
Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi optimizirali vašo uporabniško izkušnjo.