logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Mesec oktober je bil poln preobratov, še posebej nam je ponagajal virus COVID-19. Nismo se le zadnji teden pouka v oktobru šolali na daljavo, večina naših športnikov se je zaradi ukrepov za zajezitev virusa morala začasno odpovedati ekipnim treningom. Kljub temu so tudi v oktobru dosegli nekaj lepih rezultatov.  

Lan Jenšac, dijak 2. š, je na tekmi druge slovenske kadetske lige – vzhod dosegel zadetek v 8. minuti tekme. Ekipa Kety Emmi Bistrica, za katero Lan igra, je na tisti tekmi premagala Dravograd s 3 : 2.

Iva Kocijan, dijakinja 2. š, v letošnji sezoni brani barve najboljšega slovenskega ženskega nogometnega kluba ŽNK Pomurje Beltinci. Naša dijakinja nastopa tako v Prvi slovenski ženski ligi kot v Ligi deklet U17, igrala pa je tudi v Ženskem pokalu Slovenije. Iva trenutno s svojo ekipo zaseda prvo mesto v prvi slovenski ženski ligi. Ivo z ŽNK Pomurje Beltinci v novembru čaka kvalifikacijska tekma za UEFA Ligo prvakinj s FŽK Breznica (Črna gora).

Jan Rajh, dijak 2. š in zvezni igralec Nogometnega kluba Maribor, je pomemben člen prve enajsterice svoje ekipe, ki trenutno zaseda 2. mesto v prvi slovenski kadetski ligi. Jan je na zadnjih dveh tekmah  igral odlično. Prvo tekmo so dobili s 3 : 0 proti Nogometnemu klubu Koper, na zadnji tekmi pred prekinitvijo prvenstva pa so se proti Domžalam, vodilni ekipi lige, morali v zadnjih minutah tekme sprijazniti z delitvijo točk.

Marko Volaš, dijak 2.š in prvi vratar pri NK Maribor je vedno največja ovira, ki so ga v letošnji sezoni nasprotniki premagali le 6 krat. Marko je letos nastopil na osmih od devetih tekem, ki jih je Maribor letos odigral v prvi kadetski nogometni ligi.

Čestitamo vsem, hkrati pa pozivamo dijake in dijakinje športnike, ki se v oktobru še niste opogumili, da nam sporočite svoje uspehe v mesecu novembru!

Vse informacije glede projekta lahko dobite na elektronskem naslovu: sport_kultura@sesmb.onmicrosoft.com

Naj Vas virus COVID-19 ne zaustavi pri premagovanju ovir, nasprotnikov in doseganju novih zmag!

Odbor za šport in kulturo

 

portni oktober

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!