logo zgoraj         znacke3
znackeTrg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor   
05-908-33-72
info@ses-mb.si
KontaktNajem

 

Kandidate, ki bodo morebiti v času pisanja mature v karanteni obveščamo, da lahko za čas pisanja maturitetnih izpitov le-to prekinejo in k opravljanju maturitetnih izpitov pristopijo z negativnim PCR testom, ki ni starejši od 24 ur. Natisnjen rezultat testa prinesete s seboj oz. tajnico ŠMK vnaprej obvestite o prekinitvi karantene, da vam lahko zagotovimo poseben prostor za pisanje. Kandidati, ki bodo prekinili karanteno z namenom pristopa k maturitetnim izpitom vstopajo v šolo skozi vhod na dvorišču - levo.

Če ima kandidat pozitiven rezultat na PCR testu nemudoma kontaktira svojega zdravnika in obvesti vodstvo šole ter tajnici ŠMK v 24 urah posreduje zdravniško opravičilo in na Državno izpitno komisijo v roku 24 ur od pridobitve izvida vloži vlogo za možnosti opravljanja maturitetnega izpita v kasnejšem roku (s priznavanjem za nazaj).

Dokumenti s podrobnimi navodili (dopis Ministrstva za zdravje in Protokol testiranja PCR za kandidate za maturo, ki so v karanteni) so dostopni na spletni strani RICa https://www.ric.si/sporocila/2021042915062109/  .

Lep pozdrav,

Maja Vičič Krabonja,

tajnica ŠK SM

cap 306279 640

 

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE DIJAKE ... IN ŠE NAPREJ OSTAJAMO POVEZANI!